top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRudi Luyten

Kosten besparen met maximale resultaten

Bijgewerkt op: 19 feb. 2021


7 apps voor zelfstandigen Bij ondernemen komt heel wat kijken. Je moet met veel verschillende zaken bezig zijn en zorgen dat je alles onder controle houdt. Gelukkig zijn er vele apps op de markt die je daarbij kunnen helpen. Omdat er zoveel mogelijke apps zijn, zochten we er een aantal interessante voor je uit waarvan we overtuigd zijn dat die jou als ondernemer kunnen ondersteunen. Toggl In Toggl kan je heel makkelijk de tijden registreren die je besteed aan een taak of project. De app bezorgt je een duidelijk overzicht van je gewerkte uren per klant, project of activiteit en waardoor je sneller en accurater je facturen kunt opmaken. Toggle is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android.

Billtobox Met deze app en website maak je een einde aan die stresserende ‘administratieve zondagen’. Scan makkelijk al je bonnetjes (restaurant, taxi…) in door ze via de app met je smartphone te fotograferen, integreer je aan- en verkoopfacturen of maak je facturen volledig digitaal, vind alles makkelijk terug in het archief en deel alles vlot elektronisch met je boekhouder. Gedaan met bonnetjes zoeken, excell-sheets, schoendozen vol documenten, uitpuilende archiefkasten… Met Billtobox beheer je al je documenten digitaal. Billtobox activeren kan hier. De Billtobox app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android.

Camcard Naast bonnetjes of facturen kan het ook handig zijn om de vele visitekaartjes die je ontvangt digitaal bij te houden. Met Camcard kan je dit makkelijk doen. Tevens kan je via de app contactgegevens automatisch toevoegen aan je contactenlijst. Camcard is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android.

Trello To do lijsten, planningen, projecten, documenten, notities… met Trello beheer je al deze zaken op een eenvoudige en eenduidige manier in 1 app. Je kan projecten, taken voor jezelf beheren of toekennen aan teamgenoten. Trello is zeer intuïtief en werkt met borden, lijsten en steekkaarten waarvan je volledig zelf de structuur bepaalt. Je kan elke taak aanvullen met details of opmerkingen en je kan een checklist toevoegen die je kan afvinken. Trello is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS, Android en via de website.

Hootsuite Beheer je zelf ook meerdere social media kanalen? Dan is Hootsuite de oplossing om hierin meer structuur te brengen. Via deze app (en website) kun je gemakkelijk op voorhand allerlei posts inplannen op kanalen als Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Er is een professionele, betalende versie verkrijgbaar maar je kunt ook met de gratis variant werken. Zowel voor Android, iOS en via de website.

Forest Veel mensen hebben moeite om gefocust te blijven. Overal om ons heen vinden we immers afleiding en met name de smartphone zorgt ervoor dat we snel weer met iets anders bezig zijn. De app Forest zorgt ervoor dat je je telefoon aan de kant legt, terwijl je die belangrijke klus afmaakt. Je kunt in de app een timer zetten voor de duur dat je gefocust aan je taak wilt werken, zonder aan je telefoon te zitten. Je beloning is een boompje. Terwijl de timer afloopt, groeit je boom. Ga je toch met je telefoon aan de slag? Dan stopt je boom met groeien. Het doel is om uiteindelijk een heel bos aan te planten. Leuke bijkomstigheid: Forest werkt samen met organisaties die zich inzetten voor het planten van meer echte bomen. Forest is beschikbaar voor iOS en Android.

Lastpass Al die logins en paswoorden: kan jij ze onthouden? Lastpass biedt hiervoor de oplossing! Met de app bewaar en beheer je veilig en makkelijk de wachtwoorden van de websites en apps die je gebruikt. Er is een gratis variant, maar de betalende versie is zeker zijn geld waard. Als zelfstandige moet je immers al aan 101 dingen denken, een paswoord is wellicht je laatste zorg. Geschikt voor Android en iOS, de basic versie is gratis, de premium versie kost ongeveer €33 per jaar. Gebruik je zelf nog andere apps die zeker de moeite waard zijn voor ondernemers? Laat het ons weten en we vullen graag dit lijstje aan.31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page